Verkkouutiset

Entinen ISIS-jihadisti: ”Ei se ole islamia, vaan pelkkää barbariaa”

Puoli vuotta ISIS-terroristijärjestöä palvellut ranskalaismuslimi avautuu kokemuksistaan ja haluaa nyt vain unohtaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskalainen, alle 30-vuotias ”Ali” kertoo sanomalehti La Stampassa julkaistussa, alkujaan Le Parisien-lehdessä ilmestyneessä artikkelissa puolen vuoden kokemuksistaan ISIS-järjestön riveissä. Hän palasi Ranskaan ja ilmoittautui itse viranomaisille.

– Eivät he ole muslimeja. Muslimi ei voi tehdä sellaisia raakuuksia, Ali summaa kokemuksiaan.

Kertomansa mukaan hän tutustui värvääjiin vankilassa ja matkusti viime vuoden syyskuussa Syyriaan ja ns. islamilaisen valtion ”pääkaupunkiin” Raqqaan. Koulutus ja indoktrinaatio kestivät hänen mukaansa yhdeksän päivää, jonka jälkeen hän vannoi uskollisuudenvalan ”ainoalle oikealle muslimien kalifille” eli ISIS-järjestön johtajalle Abu Bakr Al-Baghdadille.

Valan jälkeen hän sai sotilaallista koulutusta ja hänestä tuli poliisi. Alin mukaan kyseessä oli rutiinityö: kansalaisten valvontaa, sakkojen kirjoittamista ja tappeluiden hillintää.

Hän myös kuvailee ISIS:n ”hyvinvointivaltiota”. Hänen mukaansa lääkärihoidot ovat ilmaisia ja hän sai 300 000 dollaria asunnon ja auton ostoon sekä 90 dollarin kuukausipalkan

Kertomansa mukaan Ali sai kuitenkin tarpeekseen jatkuvista julmuuksista, kuten 14-vuotiaan pojan kurkun leikkaamisesta auki, koska tämä ei lukenut rukousta loppuun, homoseksuaaleiksi epäiltyjen syöksemiseen talojen katoilta kuolemaan ja noituudesta syytetyn miehen mestaamisesta. Niin ikään häntä inhotti pitkin katuja ripustetut teloitettujen ruumiit, joihin kiinnitetyt kyltit kertoivat, mihin tapetut olivat syyllistyneet.

– Se, mitä näin Syyriassa ei ole uskontoa, se on barbariaa. En ole tappanut ketään, nyt haluan vain elää normaalia elämää ja unohtaa, Ali sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)