Verkkouutiset

ISIS: Libyan kautta Eurooppaan saataisiin täysi sekasorto

ISIS-jihadistit kaavailevat käyttävänsä Libyaa ponnahduslautana Eurooppaan, kirjoittaa brittilehti The Telegraph.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lehden mukaan niin sanotun Islamilaisen valtion jihadistit aikovat ottaa Libyan haltuunsa ja käyttää sitä porttina Eurooppaan. Lehti viittaa dokumenttiin, jonka laatija on Abu Arhim al-Libim –nimeä käyttävä ISIS-propagandisti.

Propagandistin mukaan Libyalla on ISIS-järjestölle ”valtava potentiaali”. Maassa on sisällissodan jäljiltä valtava määrä aseita ja Libyasta on vain vajaat 500 kilometriä Euroopan mannermaalle. Matka on niin lyhyt, että meren voi ylittää alkeellisellakin aluksella.

Niin ikään dokumentin mukaan jihadistit voisivat tekeytyä pakolaisiksi, joita Libyasta virtaa Italiaan kymmeniätuhansia. Tämä on pelko, joka on ollut etenkin Italiassa esillä jo pidemmän aikaa.

Viime vuonna Libyasta saapui Italiaan 170 000 pakolaista. Italian sisäministeriön mukaan Libyassa on jopa 200 000 pakolaista odottamassa kuljetusta maahan.

– Jos tätä (mahdollisuutta) käytetään edes osittain hyväksi ja kehitetään strategisesti, Etelä-Euroopan maihin voidaan saada täysi sekasorto. On myös mahdollista, että laivareittejä voitaisiin sulkea ja hyökätä risteilyaluksia ja öljytankkereita vastaan, al-Libim kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)