Verkkouutiset

Iranin Khamenei haluaa Israelin tuhoa: ”Barbaarinen, susimainen, lapsia tappava hallitus”

Iranin korkein uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei on jälleen avannut sanaisen arkkunsa Israelia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajatollah Ali Khamenei lähetti virallisella Twitter-tilillään viikonloppuna joukon tviittejä, jossa hän kuvaili Israelia muun muassa ”barbaariseksi, susimaisesi ja lapsia tappavaksi hallinnoksi”.

Hän myös esitti yhdeksänkohtaisen ohjelman Israelin valtion hävittämiseksi.

Ali Khamenein mukaan Israelissa pitäisi järjestää kansanäänestys, johon ottaisivat osaa kaikki muslimit, kristityt ja juutalaiset tai heidän jälkeläisensä, jotka asuivat Palestiinassa ennen vuonna 1948, jolloin Israelin valtio perustettiin. Sen sijaan maahan vuoden 1948 jälkeen saapuneilla juutalaissiirtolaisilla ja ilmeisesti heidän jälkeläisillään ei olisi äänioikeutta.

Kansanäänestyksen jälkeen muodostettavan hallituksen pitäisi sitten Khamenein kaavailujen mukaan päättää, mitä juutalaisille tehdään, eli saisivatko he jäädä Palestiinaan vai pitäisikö heidät palauttaa takaisin lähtömaihinsa.

Khamenei toteaa, että tällaiseen äänestykseen sionistit eivät suostu. Niinpä ainoa keino on aseellinen taistelu.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jennifer Psaki tuomitsi Khamenein puheet.

– Tuomitsemme jyrkästi nämä vihantäyteiset puheet Israelia vastaan, joita levitetään korkeimman uskonnollisen johtajan Twitter-tilillä. Tämä retoriikka ei valitettavasti ole uutta, eikä se myöskään edistä alueen turvallisuutta, Psaki totesi.

Tviiteistä kertoi tiistaina saksalaislehti Der Spiegel.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)