Verkkouutiset

Tuore Brexit-kysely: Valtaosa briteistä haluaisikin jäädä Euroopan unioniin

Kyselyn vastausten perusteella erityisesti kesäkuun vaaleissa äänestämättä jättäneet äänestäisivät nyt EU-jäsenyyden jatkon puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suurin osa Iso-Britannian äänestäjistä haluaakin pysyä Euroopan unionin jäseninä, kertoo Independent-lehden teettämä kysely. Unioniin jäämistä kannattavaa kyselyn mukaan 51 prosenttia vastaajista, 49 prosenttia kannattaa EU-eroa.

Kyselyn perusteella pieni osa äänestäjistä olisi muuttanut mieltään. 23. kesäkuuta 52 prosenttia briteistä äänesti EU-eron puolesta, 48 prosenttia oli unioniin jäämisen kannalla.

BMG Researchin toteuttaman kyselyn mukaan EU:hun jäämistä kannattaviin on nyt tullut vahvistusta heiltä, jotka eivät äänestäneet kesäkuun kansanäänestyksessä lainkaan. Heistä, jotka ilmoittivat jättäneensä äänestämättä, 46 prosenttia äänestäisi nyt EU-jäsenyyden jatkon puolesta.

Britanniassa oikeuslaitos ilmoitti perjantaina, ettei maan hallitus voi aloittaa valtion eroprosessia EU:sta ilman parlamentin päätöstä. Pääministeri Theresa Mayn mukaan tämän ei pitäisi myöhästyttää eroneuvottelujen alkua. Neuvottelut on määrä aloittaa maaliskuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)