Verkkouutiset

Donald Trumpin ylistämä brittikolumnisti sai potkut radiosta – kirjoitti Twitterissä ”lopullisesta ratkaisusta”

Konservatiivinen brittikolumnisti ja mediapersoona Katie Hopkins joutuu jättämään työnsä LBC-puheradiossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tunnettu brittiläinen, konservatiivinen mediapersoona Katie Hopkins on joutunut jättämään työnsä LBC-radiokanavalla, joka on Ison-Britannian vanhin puheradiokanava.

Hopkinsin lähtö radiokanavalta on yhdistetty hänen tiistaiseen tviittiinsä, jossa hän käytti sanaparia ”lopullinen ratkaisu”. Tviitistä on tehty lukuisia rikosilmoituksia.

22 kuollut – luku kasvaa. Schofield. Älä edes yritä. Älä ole osa ongelmaa. Tarvitsemme lopullisen ratkaisun. #Machester, Katie Hopkins kirjoitti liittyen Manchesterin maanantai-illan itsemurhapommi-iskuun, jossa kuoli 22 ihmistä.

Hopkins poisti tviitin nopeasti sen julkaisun jälkeen.

Sanaparilla ”lopullinen ratkaisu” viitataan usein kansallissosialistien suorittamaan juutalaisten joukkomurhaan eli holokaustiin. Myrsky Hopkinsin tviitin ympärillä on syntynyt siitä, että ihmiset ovat tulkinneet Hopkinsin sanaparin viitanneen muslimeihin.

Hopkins totesi The Independentin mukaan myöhemmin, että sana ”lopullinen” oli kirjoitusvirhe. Hänen oli tarkoitus kirjoittaa ”todellinen”. Hän kuitenkin totesi seisovansa sanojensa takana.

Daily Mailin kolumnistina ja LBC-radiokanavan juontajana tunnetuksi tullut Katie Hopkins on ollut suosittu mediapersoona konservatiivisissa ja islam-kriittisissä piireissä.

Hopkins on aiemminkin ollut kuohunnan keskellä. Daily Mail joutui viime vuonna maksamaan muslimiperheelle 150 000 punnan edestä korvauksia, kun Hopkins oli virheellisesti syyttänyt perhettä yhteyksistä äärijärjestöihin.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump ylisti Kati Hopkinsia julkisesti joulukuussa 2015 tämän ”voimakkaista kirjoituksista Ison-Britannian muslimiongelman suhteen”. Presidenttiehdokkaaksi tuolloin pyrkinyt Trump kuvasi Hopkinsia ”arvostetuksi kolumnistiksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)