Verkkouutiset

”Mihin Hamas pyrkii raketeillaan?” Yksi vaihtoehto on järkyttävä ja ällistyttävä

Palestiinalaishallinnon presidentin Hamasille esittämään vetoavaan kysymykseen voi olla yllättävä vastaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin ja palestiinalaisen suhteista Prisoners-kirjan kirjoittanut Jeffrey Goldberg käsittelee The Atlantic -lehdessä Gazan kiistan askarruttavaa taustakysymystä:

Miksi Hamas ampuu Israelin siviilejä kohti satoja raketteja, vaikka se ei saa niillä liiemmin vahingoitettua Israelia?

Kysymys on palestiinalaisten sisäinen. Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmoud Abbas kysyi heidän televisiossaan vajaa viikko sitten ”mitä yritätte saavuttaa raketteja lähettämällä? Me taistelemme mieluummin viisaudella ja politiikalla”.

Hamas on ampunut lyhyen ajan sisällä lähes tuhat rakettia Gazasta Israeliin. Ne terrorisoivat, mutta saavat aikaan vain vähän tuhoa. Israelin ne saivat lopulta ryhtymään vastapommituksiin.

Jeffrey Goldbergin mielestä vastaus kysymykseen saattaakin olla, että ”Hamas yrittää saada Israelia tappamaan niin monta palestiinalaista kuin mahdollista”.

”Kuolleet palestiinalaiset edustavat ratkaisevaa propagandavoittoa Hamasin nihilisteille. Se on perverssiä, mutta totta. Se on myös paras mahdollinen selitys Hamasin käyttäytymiselle, sillä Hamasilla ei ole tässä mitään muuta uskottavaa strategista tavoitetta”, Goldberg kirjoittaa.

Goldbergin mukaan Hamasin koulutetut johtajat ovat tarpeeksi älykkäitä ymmärtämään, että he eivät pysty tuhoamaan juutalaisvaltiota.

”Hamas voisi varjella palestiinalaisten henkiä lopettamalla nykyisen kampanjansa israelilaisten henkien lopettamiseksi. Päätös on Hamasin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)