Verkkouutiset

Brittimedia: Suomella eniten olympiamitaleja väkilukuun suhteutettuna

Suomi on kerännyt suuren osan kesäolympiamitaleistaan 1900-luvun alkuvuosikymmeninä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisurheilijat ovat voittaneet eniten olympiamitaleja maailmassa suhteessa maan väkilukuun, kertoo brittilehti The Guardian.

Suomi on voittanut kesäolympialaisissa historian aikana 303 mitalia. The Guardian vertasi kunkin maan kokonaismitalimäärää valtioiden vuoden 2015 väestömäärään. Näin laskettuna Suomella on eniten, Virolle toiseksi eniten ja Bahamasaarilla kolmanneksi eniten kesäolympiamitaleja.

Suomen menestystä tässä tilastossa selittää olympiahistorian alkuvuosikymmenten menestys kesäkisoissa. Tukholman vuoden 1912 ja Los Angelesin vuoden 1932 välillä pidetyissä viisissä kesäolympialaisissa Suomi saavutti 148 mitalia, siis keskimäärin lähes 30 mitalia jokaisissa kisoissa.

The Guardian kertoo, että Suomen mitalisaalis on hyvin pitkälti niin sanottujen lentävien suomalaisten (Flying Finns) ansiota. Nimityksellä viitataan suomalaiseen pitkänmatkan urheilijoiden ryhmään, johon kuului muun muassa Hannes Kolehmainen, Ville Ritola ja Paavo Nurmi.

Lehti mainitsee Paavo Nurmen yhtenä kaikkien aikojen menestyneimmistä olympiaurheilijoista.

Ensimmäiset modernit olympialaiset järjestettiin vuonna 1896. Yhdysvallat on mitalien kokonaismäärässä mitattuna maailman ylivoimaisesti menestynein maa kesäolympialaisissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)