Verkkouutiset

Google sijoittaa kuolemattomuuteen

Suurin osa Google Venturesin sijoituksista on tällä hetkellä sijoitettu tieteeseen, kertoo Business Insider.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Googlen sijoitusrahasto Google Ventures on ottanut asiakseen sijoittaa ihmiskunnan terveyttä ja elämän pidentämistä edistäviin yrityksiin.

Google Ventures muun muassa omistaa 4 prosenttia syövän tutkimukseen keskittyneestä Foundation Medicine-yhtiöstä ja on rahoittanut myös syöpää tutkivaa newyorkilaista Flatiron Health-yhtiötä.

Google on kasvattanut sijoituksiaan biotieteissä 30 prosenttia kahden viime vuoden aikana. Google Venturesilla on aiheeseen perehtynyt 70:stä henkilöstä koostuva tiimi ja 17 sijoituskumppania.

– Jos minulta kysytään onko mahdollista elää 500-vuotiaaksi, vastaus on kyllä, julistaa Google Venturesin johtaja Bill Maris.

Marisilla ja hänen johtamallaan pääasiassa tiedemiehistä koostuvalla tiimillä on suuria suunnitelmia tulevaisuuden tieteen ja terveydenhoidon saralle.

He uskovat, että tulevaisuudessa tiede pystyy korjaamaan vahingot, joita aurinko, savu tai liika viinin juonti aiheuttavat ihmisen DNA:lle. Alzheimerin ja Parkinsonin taudit, sekä muut ikääntymisen aiheuttamat vitsaukset voidaan heidän visiossaan korjata molekyylitasolla ja hävittää kokonaan.

Tiimin tutkijat uskovat, että emme todennäköisesti pysty elämään ikuisesti, mutta pystymme elämään pidempään ja paremmin.

– Me olemme vasta tieteen ja teknologian mahdollisuuksien reunamilla, kommentoi tiimiin kuuluva ylilääkäri David Shaywitz DNAnexus-yhtiöstä.

Google Ventures uskoo hyötyvänsä sijoituksistaan tulevaisuudessa.

– Emme halua vain tienata muutamaa satasta. Me yritämme voittaa koko pelin. Ja siihen kuuluu myös ajatus, että on parempi elää, kuin kuolla, kommentoi Bill Maris.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)