Verkkouutiset

Venäläinen ex-sotapäällikkö Krimin äänestyksestä: Meillä ei ollut kansan tukea

Entinen Itä-Ukrainan separatistijoukkojen komentaja sanoo, ettei Krimin Venäjään liittämisellä ollut paikallisten tukea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kaikki tuo on täyttä roskaa”, Itä-Ukrainan Donetskin separatistialueen puolustusministerinä ja sotilaskomentajana toiminut venäläinen tiedustelu-upseeri Igor Girkin (alias Strelkov) toteaa venäläiset NeuroMirTV-kanavan Polit-Ring keskusteluohjelmassa.

Toinen ohjelman vieraista oli hetki sitten kuvaillut, kuinka Krimillä toimineet ukrainalaiset poliisit ja sotilaat tukivat alueen ”kansalaisten halua yhdistyä jälleen Venäjän kanssa”.

Kommentti sai entisen kapinallispäällikön nauramaan.

”Olitko Krimillä äänestyksen aikaan. Minä nimittäin olin. Olin siellä helmikuun 21. päivästä lähtien”, Girkin selvittää.

Hänen mukaansa poliisit tai sotilaat eivät tukeneet maaliskuussa järjestettyä äänestystä Venäjään liittymisestä. Ainoa tuki tuli Girkinin mukaan syrjäytetylle presidentille Viktor Janukovitšille uskolliselta. poliisin Berkut-erikoisyksiköltä.

”Simferopolin (Krimin pääkaupunki) paikallispoliitikoilta ei tullut lainkaan tukea. Joukkojemme oli pakotettava aluevaltuuston edustajat äänestämään aloitteidemme puolesta. Tiedän tämän, koska olin paikalla komentamassa yhtä tällaista militanttiyksikköä ja näin kaiken”, Girkin kertoo.

”Meillä ei todellakaan ollut kansan tukea, armeijasta puhumattakaan. Ukrainan armeijan yksiköt pysyivät uskollisena Kiovan hallinnolle.”

Girkin kertoo Krimin tapahtumien olleen mahdollisia ainoastaan Venäjän armeijan läsnäolon takia.

Asiasta kertoo Euromaidanpress.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)