Verkkouutiset

Venäläiskenraali paljasti jo ennen Ukrainaa: nämä ovat uuden salaisen sodankäynnin säännöt

Venäjän asevoimien päällikkö selvitti maan taktiikan ja strategian esimerkiksi Ukrainaa kohtaan tammikuussa 2013.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kenraali Valeri Gerasimov puhui tammikuussa 2013 Venäjän sotatiedeakatemian vuosikokouksessa. Puheesta löytyy venäjänkielinen uutinen muun muassa tästä pdf-lehdestä.

Komentaja käsitteli muun muassa uuden kaltaista sotaa, jossa salaisten operaatioiden suorittajien ja univormua kantavien sotilaiden väliset erot pienenevät.

Gerasimov puhui tulevasta ajasta, jolloin ”sotia ei julisteta vaan ne yksinkertaisesti alkavat”. Tämä voi hänen mukaansa muuttaa tasapainoisenkin maan jopa muutamassa päivässä kiihkeän sotilaallisen konfliktin kohteeksi.

Kenraalin mukaan sodan säännöt ovat perusteellisesti muuttuneet. Ei-sotilaallisin keinoin saavutettavien tavoitteiden rooli on kasvanut.

Uudessa sodankäynnissä ovat yhdistyneet eri keinot, joita kaikkia suoritetaan salassa ja jotka siksi voidaan kiistää. Myös rauhanturvaamisen tarjoaminen toimii hänen mukaansa keinona strategisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Venäläiskenraalin mukaan epäsymmetrisillä metodeilla on kapasiteettia tasoittaa tilannetta ylivoimaista vastustajaakin vastaan. Kyse ei ole vain erikoisjoukkojen käyttämisestä.

– Eturintaman taistelut suurten sotilaallisten muodostelmien välillä poistuvat vähitellen menneisyyteen, kenraali povasi.

Puheesta kertovan Window on Eurasia -blogin mukaan Vladimir Putinin käsikirjoitus Ukrainassa vastaa täydellisesti Gerasimovin ajatuksia uudesta sodankäynnin tavasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)