Verkkouutiset

New York Times: Venäjän pelästyttämä pieni Viro kouluttaa kapinallisten kansakuntaa

Amerikkalaislehti uutisoi Virossa suosituista suojeluskuntien sotapeleistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

New York Timesin reportaasissa käydään Viron Türissa Eesti Kaitseliitin eli suojeluskunnan sotapelissä maastossa. Jarvan alueen 24-tuntisessa testissä partiot mittelivät, ketkä pystyvät toimimaan miehittäjän tullessa.

NYT:n mukaan vastaavat, joka viikonloppu pidettävät ”sotilasurheilutilaisuudet” ovat uskomattoman suosittuja Virossa. Venäjän miehitettyä Krimin niistä tuli vakavampia.

”Meidän on vain pysyttävä hengissä”, Vivika Barnabas sanoo kilpailuista.

Viron kerrotaan kouluttajan suojeluskuntien jäsenistä kapinallisia aina improvisoitujen räjähteiden tekoon asti. Myös suositellaan, että kotona pidetään aseita.

”Paras ehkäisevä suoja eivät ole vain aseistetut sotilaat, vaan myös aseistetut kansalaiset”, suojeluskuntien komentaja prikaatikenraali Meelis Kiili sanoo New York Timesille.

”Kapinallistoiminnan tulisi alkaa valloitetulla alueella heti miehittäjän tultua. Jos haluat puolustaa maatasi, me koulutamme sinut ja tarjoamme olosuhteet tehdä se parhaalla mahdollisella tavalla”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)