Verkkouutiset

Venäjän FSB pieksi amerikkalaisdiplomaatin Moskovan lähetystön portilla

Univormupukuisen Venäjän turvallisuuspalvelun virkailijan kerrotaan hakanneen amerikkalaisen diplomaatin Moskovassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n univormupukuinen virkailija hyökkäsi amerikkalaisdiplomaatin kimppuun Yhdysvaltojen Moskovan suurlähetystön edustalla kesäkuun alussa, Washington Post paljastaa. Tieto hyökkäyksestä on peräisin neljältä amerikkalaisviranomaiselta.

Venäläisvirkailija hakkasi lähetystöön sisälle pyrkineen amerikkalaisdiplomaatti Ryan Foglen. Fogle pääsi kuitenkin lopulta sisään. Hän kärsi hyökkäyksessä useita vammoja. Muun muassa hänen olkapäänsä murtui.

Fogle lennätettiin heti pahoinpitelyn jälkeen lääkärinhoitoon Venäjän ulkopuolelle. Mies ei ole palannut maahan sen jälkeen.

Erikoinen tapaus aiheutti kulisseissa diplomaattisen mylläkän, josta on kerrottu julkisuuteen vasta nyt. Washington Postin mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeriö on valittanut asiasta Venäjän Yhdysvaltojen suurlähettiläälle Sergei Kisljakille.

Väkivaltaisen hyökkäyksen motiivi on hämärän peitossa. Erään nimettömänä pysyttelevän amerikkalaisviranomaisen mukaan Fogle pyrki lähetystöön pakoon hänen perässään olleita Venäjän tiedustelupalvelun agentteja.

Toinen virkailija puolestaan kertoo, että Fogle toimi mahdollisesti Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n vakoojana.

Sekä Yhdysvaltojen ulkoministeriö että CIA ovat kieltäytyneet kommentoimasta tapausta sekä sitä, onko Ryan Fogle todellisuudessa diplomaattistatuksen turvin toimiva vakooja.

Fogle pidätettiin Venäjällä vakoilusta epäiltynä vuonna 2013. Hänen väitettiin tuolloin yrittäneen värvätä venäläisiä tiedusteluvirkailijoita amerikkalaisten palvelukseen.

Fogle vapautettiin ja karkotettiin maasta sen jälkeen, kun häntä ja tapausta oli esitelty kattavasti Venäjän mediassa.

Amerikkalaisviranomaiset paljastivat hiljattain Venäjän tiedustelupalvelujen häiriköivän rankoilla tavoilla amerikkalaisia diplomaatteja ympäri Eurooppaa.

Diplomaatteja ja heidän perheenjäseniään on rutiininomaisesti seurattu. Heidän tapaamisiinsa ja tapahtumiinsa on ilmestynyt kutsumattomia vieraita. Toimittajille on maksettu kielteisten tarinoiden kirjoittamiseksi heistä. Jopa joidenkin koteihin on tunkeuduttu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)