Verkkouutiset

Facebook-tykkäykset tulivat kalliiksi, saksalaispoliitikko menetti ministeripaikan

Tykkäykset suututtivat sekä oman puolueen että hallituskumppanit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiossa kristillisdemokraattisen unionin (CDU) poliitikko Sascha Ott on saanut osakseen kovaa kritiikkiä hänen tykättyään yhteisöpalvelu Facebookissa Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen paikallisesta sivusta ja oikeistolaisen Junge Freiheit -lehden tekemistä päivityksistä.

Ottin toiminta sai huomiota kahdessa alueen sanomalehdessä. Tämä hermostutti sekä CDU:n, että hallituskumppani sosialidemokraattien (SPD) toimijat. Hänen lojaalisuuttaan alettiin epäillä ja häneltä evättiin suunniteltu nimitys osavaltion oikeusministeriksi. Myös Ottin puoluetoveri, liittokansleri Angela Merkelin kerrotaan ottaneen kantaa asiaan.

Die Zeitin mukaan osasyynä saattoi olla myös sukupuoli, sillä kaikki muut puolueen ministeripaikat olivat miehien hallussa ja naisjärjestöiltä oli jo tullut asiaan liittyen kritiikkiä.

AfD on puolestaan tarjonnut Ottille Facebook-päivityksessään mahdollisuutta liittyä puolueen jäseneksi ja jatkaa CDU:n sivun tykkäämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)