Pakolaiskokous julistaa Balkanin reitin suljetuksi

Turkista Kreikan ja Balkanin kautta Keski-Eurooppaan kulkeva pakolaisten reitti aiotaan julistaa suljetuksi.

  • LKS 20160307 - 2148; Turkish prime minister Ahmet Davutoglufor the EU leaders summit with Turkey on the migrants crisis, at the European Council, in Brussels on March 7, 2016. European Union leaders will on March 7 back closing down the Balkans route used by most migrants to reach Europe, diplomats said, after at least 25 more people drowned trying to cross the Aegean Sea en route to Greece. The declaration drafted by EU ambassadors on March 6 will be announced at a summit in Brussels on March 7, set to also be attended by Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu. / AFP / ALAIN JOCARD - LEHTIKUVA / AFP

    Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu saapui maanantaina Brysseliin huippukokoukseen.

    ()

Asia selviää Politicon ja EU Observerin haltuunsa saamasta julkilausumaluonnokseksesta, joka toimii pohjana maanantain Euroopan unionin ja Turkin välisessä huippukokouksessa.

"Epäsäännölliset siirtolaisvirrat läntisen Balkanin reitin kautta ovat tulossa tiensä päähän; tämä reitti on nyt suljettu", luonnoksessa lukee.

Luonnos huippukokousta varten valmisteltiin sunnuntaina diplomaattien kesken.

Huippukokouksessa on tarkoitus sopia Kreikkaan tulevien siirtolaisten palauttamisesta Turkkiin.

Kokouksessa keskustellaan myös EU:n tiekartasta, jonka tarkoitus on palauttaa Schengenin alue normaaliksi joulukuuhun mennessä. Tiekarttaan sisältyy Euroopan raja- ja rannikkovalvontaviraston saattaminen käyttöön ja Dublinin sopimuksen uusiminen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.