Verkkouutiset

Etelä-Korea pudotti pommeja ja harjoitteli Pohjois-Korean valtiojohdon tuhoavaa iskua

Etelä-Korean ilmavoimat suoritti pommitusharjoituksen heti Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean ilmavoimat suoritti pommitusharjoituksen Taebaekissa noin 130 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta pian Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.

CNN:n mukaan neljä F-15K-hävittäjää pudotti harjoituksissa bunkkereiden ja vastaavien suojattujen kohteiden tuhoamiseen tarkoitettuja pommeja. Iskussa simuloitiin Pohjois-Korean valtiojohdon tuhoamista. Etelä-Korea on viestittänyt aiemminkin olevansa valmis Pohjois-Korean ylimpään johtoon kohdistuvaan iskuun, mikäli Korean niemimaalla syttyy sota.

Etelä-Korean presidentinhallinnon mukaan harjoitus osoitti, että Etelä-Korean ilmavoimilla on kyky ”tuhota vihollisen johto hätätilanteessa”. Presidentti Moon Jae-inin kerrotaan halunneen osoittaa maansa asevoimien vahvaa rankaisukykyä Pohjois-Koreaa vastaan.

Pusanin yliopiston apulaisprofessori Robert Kellyn mukaan kyseessä oli ”harkittu eskalaatio”.

– Pohjoiskorealaiset eivät vain voi ammuskella ohjuksia toisten valtioiden yli. Siihen on vastattava jotenkin.

Hän korostaa, ettei viesti saa kuitenkaan olla liian jyrkkä.

Pohjois-Korea laukaisi maan pääkaupungista Pjongjangista ohjuksen, joka lensi Japanin yli aamuvarhaisella Korean aikaa eli puolelta öin Suomen aikaa.

Japanilaistietojen mukaan ohjus hajosi ja putosi mereen 1 180 kilometriä itään Hokkaidon saaresta.

Japanilaiset eivät yrittäneet ampua ohjusta alas, mutta BBC:n mukaan Hokkaidon saarelle annettiin varoitus ja asukkaita kehotettiin menemään suojaan.

Ohjuksen lentomatka on arvioitu 2 700 kilometriksi. Ohjus oli luultavasti vastikään kehitetty keskipitkänmatkan Hwasong-12. Se kohosi 550 kilometrin korkeuteen, mikä oli vähemmän kuin aiemmissa ohjuskokeissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)