Verkkouutiset

Turkin Erdoganin puolustus massapidätyksille: ”Länsi on salaliittolaisten puolella”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin mielestä lännen pitäisi kiittää häntä vallankaappausyrityksen torjumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Recep Tayyip Erdoğanin mielestä länsi on kritiikillään asettunut ”salaliittolaisten” puolelle, kertoo saksalaislehti Die Welt.

Turkkilaisen Hurriyet Daily Newsin mukaan Erdoğan on erityisesti syyttänyt Yhdysvaltain sotatoimialueen komentajaa, kenraali Joseph Votelia salaliittolaisten tukemisesta. Votel totesi aiemmin, että Turkin levottomuudet saattavat vaikeuttaa liittouman toimintaa terroristijärjestö Isisiä vastaan.

– Salaliiton takana oleva henkilö on maassanne. Te ruokitte häntä siellä. Se on avoimesti kaikkien tiedossa, Erdoğan sanoi viitaten Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa asuvaan turkkilaiseen uskonoppineeseen Fetullah Güleniin.

Turkki syyttää maltillista islamin suuntausta ja uskontojen välistä yhteistyötä edistävää Güleniä vallankaappauksen suunnittelusta. Turkin pidättämät sotilaat, poliisit, opettajat, toimittajat, tuomarit, virkamiehet ja liikemiehet on kaikki nimetty gülenisteiksi.

Turkki on vaatinut Yhdysvaltoja luovuttamaan Gülenin Turkkiin, mutta Yhdysvallat on vaatinut todisteita Gülenin syyllisyyden osoittamiseksi. Turkki on myös muun muassa vaatinut Saksaa luovuttamaan esimerkiksi saksalaisia gülenisteiksi katsomiaan tuomareita Turkkiin vangittaviksi.

Erdoğan totesi, että pidätykset Turkissa saattavat vielä lisääntyä, jos syyllisiksi osoittautuvia löytyy lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)