Verkkouutiset

Suur-Venäjä -ideologin puhelu vuoti: Näin toimimme seuraavaksi

Kremliä lähellä oleva äärikansallismielinen Aleksandr Dugin haluaa venäläisten lopettavan kaiken yhteistyön Kiovan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän euraasialaisuusaatteen pääideologi Aleksandr Duginilla omaa läheiset suhteet Kremliin. Professoria on kutsuttu Krimin miehityksen tausta-ajattelijaksi.

Aleksandr Dugin on johtava Venäjän imperiumin ja slaavilaisten kansojen ”jälleenyhdistämisen” puolestapuhuja. Hän on pitkään ajanut Georgian ja Ukrainan palauttamista Venäjään.

Maaliskuussa Dugin kirjoitti Krimin olevan vasta alku ja puhui ”venäläisestä keväästä”, identiteetin puhdistautumisesta, jossa Eurooppa vapautuu USA:sta ja Suur-Venäjä nousee.

Ukrainassa hänen mukaansa seuraavaksi taistellaan Itä-Ukrainan kaupungeista ja maa pitää jakaa kahtia.

Aleksandr Duginin tuore Skype-puhelu on nyt ilmestynyt Youtubeen. Siinä Dugin sanoo, että kaikkia Ukrainan 25. toukokuuta presidentinvaaleihin osallistuvia kohdellaan pettureina, myös venäläismielisten puolueiden ehdokkaita.

Hänen mukaansa separatistien ei tule etsiä kompromisseja tai yhteistä kieltä Kiovan vallanpitäjien kanssa. Sen sijaan tulee ”toimia radikaalisti” vaikka sisällissotaan asti.

Hän kehottaa Ukrainassa olevia lopettamaan työnteon ja ottamaan aseen.

Dugin toteaa Skype-keskustelussa myös, että ”Kreml on halukas päättäväisesti taistelemaan kaakkoisen Ukrainan itsenäisyyden puolesta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)