Verkkouutiset

”Palaan Belgiaan tappamaan vääräuskoiset”

Viranomaistiedoista käy ilmi, että Brysselin iskuihin syyllistyneet olivat olleet jo pitkään valmistautumassa terroritekoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedoista ilmenee myös, että Pariisin ja Brysselin iskuihin osallistuneita terroristeja ja heidän tukijoitaan on aikaisemmin otettu kiinni, mutta päästetty vapaaksi, kertoo italialaislehti Corriere della Sera.

Lehden mukaan yksi heistä belgialainen – joka on tiettävästi yhä paossa ja jota lehti kutsuu vain lyhenteellä B.B. – lähti Syyriaan joulukuussa 2012. Matka kulki Saksan ja Turkin kautta Syyriaan ISIS-terroristien riveihin.

Sieltä mies soitti kontaktilleen puhelun, jonka lehden mukaan Belgian poliisi salakuunteli.

”Taistelen uskonsotureiden riveissä saattaakseni voimaan Allahin lain ja tappaakseni ihmiset, jotka vastustavat Allahia. Nyt olen palaamassa Belgiaan tappaakseni vääräuskoiset.”

Kyseinen B.B. ei ole ainoa. Esimerkiksi viranomaisten tiedossa on ollut, että Brysselin kansainvälisellä lentokentällä tiistaina itsensä räjäyttänyt Najim Laachraoui lähti Belgiasta Syyriaan helmikuussa 2013. Itävallan poliisi tarkasti hänet paluumatkalla syyskuussa 2015 yhdessä viime viikolla pidätetyn Salah Abdeslamin ja viime tiistaina pidätystilanteessa ammutun Mohamed Belkaidin kanssa.

Samat miehet olivat Pariisin ja Brysselin iskujen tekijöinä tai taustavoimina.

– Najim Laachraoui jätti jälkiä kaikkialle olemassaolostaan, mutta kenenkään hälytyskellot eivät soineet, kirjoittaa Corriere della Sera paperiversiossaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)