Verkkouutiset

Britanniassa hätäkokous Ebola-uhkan takia

Britannia ottaa Länsi-Afrikan Ebola-epidemian vakavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian ulkoministeri Philip Hammond kutsui keskiviikkona koolle hätäkokouksen, jossa arvioidaan Afrikan Ebola-epidemian Britannialle muodostamaa uhkaa, BBC kertoo.

Ministerikokouksen tarkoituksena on arvioida viruksen leviämisriskejä ja suunnitella vastatoimia.

Brittihallituksen johtavan tiedeneuvonantajan Sir Mark Walportin mukaan Ebolan aiheuttamaa vaaraa lisää se, kuinka verkostoitunut nykymaailma on. Monista epidemian koettelemista maista saapuu jatkuvasti lentomatkustajia Britanniaan ja muualle Eurooppaan.

”Meillä kävi tuuri Sarsin kassa, mutta meidän on nyt osattava varautua mahdollisiman hyvin Ebolan muodostamaan uhkaan. Meidän on arvioitava riskit huolellisesti”, Walport totesi Guardianille.

Ebola-pelot ovat kasvaneet Britanniassa viime päivinä. Hiljattain Birminghamissa paljastui epäilty tartuntatapaus, joka osoittautui kuitenkin myöhemmin vääräksi. Sairastunut mies oli juuri saapunut matkalta, jonka aikana hän oli vieraillut Beninissä ja Nigeriassa. Myös Lontoossa on ollut yksi vääräksi hälytykseksi osoittautunut Ebola-epäily.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Länsi-Afrikan Ebola-epidemia on vaatinut jo liki 700 uhria. Valtaosa kuolleista on Guineasta ja Sierra Leonesta.

Terveysasiantuntijoiden mukaan taudin leviämisen hillitseminen ja tarkkojen uhrilukujen saaminen on vaikeaa, koska Länsi-Afrikan maiden välisiä rajoja ei paikoin vartioida kovinkaan tarkasti ja ihmiset liikkuvat melko vapaasti maasta toiseen. Sairastuneiden hoitoa hankaloittavat lisäksi monien paikallisten epäluulot modernia lääketiedettä kohtaan.

WHO kertoi viikonloppuna, että myös Nigerian pääkaupungissa Lagosissa on tavattu ainakin yksi tautitapaus.

Togosta viime viikon alussa saapunut lentomatkustaja oli oireillut jo matkan aikana ja kuoli paria päivää myöhemmin sairaalassa Lagosissa. Tapaus on kasvattanut huolia taudin leviämisestä lentoteitse. Lagos on Afrikan väkirikkain kaupunki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)