Verkkouutiset

Ministerin suhde seksityöläiseen koittelee lehdistön rajoja Britanniassa

Britannian kulttuuriministeri on joutunut arvostelun kohteeksi, kun hänen pitkä suhteensa sadomasokistisia palveluja tarjoavaan seksityöntekijään on paljastunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa oppositiossa oleva työväenpuolue on vaatinut kulttuuriministeriä John Whittingdalea vetäytymään tehtävästään mediaa koskevien säännösten uudistamishankkeessa, kun paljastui, että hänellä on ollut suhde naispuoliseen seksityöntekijään.

Whittingdale kertoi tiistaina BBC:lle, ettei hän ei tiennyt naisen olevan seksityöntekijä eikä suhde ole mitenkään vaikuttanut hänen päätöksiinsä. Suhde alkoi hänen mukaansa elokuussa 2013, ja hän kertoi lopettaneensa sen helmikuussa 2014, kun hän sai tietää jonkun yrittäneen myydä tarinaa skandaalilehdille.

– Hän oli samanikäinen kuin minä ja asui lähellä minua, hän selitti BBC:lle suhdettaan.

Verkkojulkaisu Byline kuitenkin paljasti sunnuntaina, että nainen on tunnettu seuralaispalvelujen tarjoaja, joka on erikoistunut domina- ja sadomasokismipalveluihin. Suhde jatkui Bylinen mukaan ainakin tammikuuhun 2015.

Asiasta on noussut kohu Britanniassa siksi, että suhde on ollut useiden brittilehtien tiedossa jo jonkin aikaa, mutta ne eivät julkaisseet sitä. Lehtien mukaan kyse oli ministerin yksityiselämästä, eikä siinä ollut yleistä kiinnostusta. Esimerkiksi Guardianin mukaan kyse oli vain naimattoman miehen suhteesta naiseen, jonka ammattia tämä ei tiennyt.

BBC kuitenkin huomauttaa, että kulttuuriministerinä Whittingdale on ollut tärkeässä asemassa lehdistösäännöstelyn uudistamishankkeessa samaan aikaan, kun lehdet ovat pohtineet hänen suhteensa julkistamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)