Kun lännen katse on ISIS:ssä, tappaa maailman vaarallisin terroristijärjestö toisaalla kiihtyvällä tahdilla

Vuonna 2014 Boko Haramin Nigeriassa tappamien ihmisten määrä kasvoi edellisvuodesta 300 prosenttia.

  • LKS 20160211 9; A man, injured in a Boko Haram attack, lies on his bed in a hospital ward in Maiduguri, capital of northeast Nigerian Borno State, on February 4, 2016. Since Boko Haram Islamists began their deadly insurgency nearly seven years ago, some 17,000 people, if not more, are estimated to have been killed. At least as many have been injured. / AFP / PIUS UTOMI EKPEI -

    Boko Haramin hyökkäyksessä helmikuun alussa loukkaantunut nigerialaismies.

    ()

Terroristijärjestö Boko Haram on hyökännyt kahteen kylään Nigeriassa ja tappanut 30 ihmistä, kertoo CNN.

Perjantaina terroristit tappoivat kahdeksan ihmistä Kachifan kylässä. Lauantaina terroristit hyökkäsivät Yaksharin kylään ja tappoivat 22 ihmistä viiltämällä heidän kurkkunsa. Molempien hyökkäysten takana epäillään olevan sama ryhmä terroristeja.

Lisäksi terroristit varastivat kylistä ruokatarvikkeita ja karjaa sekä kidnappasivat naisia ja lapsia. Vielä ei tiedetä, kuinka monta naista ja lasta on kidnapattu.

Sillä välin, kun länsimaat keskittyvät ISIS-järjestöön ja taistelevat sitä vastaan Lähi-idässä, Boko Haram tappaa kiihtyvällä Afrikassa.

Viime vuonna Boko Haram oli maailman eniten ihmisiä tappanut terroristijärjestö Nigeriassa, Tsadissa ja Kamerunissa tekemien tappojensa vuoksi. Vuonna 2014 se murhasi pelkästään Nigeriassa yli 6500 ihmistä.

Boko Haram on tehnyt hyökkäyksiä Nigeriassa jo vuosien ajan. Sen tarkoituksena on vahvistaa islamistista Sharia-lakia Afrikan väkiluvultaan suurimmassa maassa, joka on jakautunut muslimi- ja kristinuskon alueisiin.

Terroristijärjestö on pommittanut kouluja, kirkkoja ja moskeijoita, kidnapanneet naisia ja lapsia sekä murhanneet poliitikkoja ja uskontojohtajia. Ainakin 17 000 ihmisen arvioidaan kuolleen terroristien hyökkäyksissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.