Verkkouutiset

Puuhun laitettu banaaninkuori kuohautti yliopiston – ”historiallisesti halventavaa”

Banaaninkuoren löytyminen keskeytti yliopiston johtajien viikonlopputilaisuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mississipin yliopiston vetäjien kolmipäiväisestä retriitistä kertoo DM Online. Vetäytymistilaisuus oli lopetettu sen jälkeen, kun kolme mustaa opiskelijaa löysi leirin mökkien ulkopuolelta puusta banaaninkuoren ja asiasta kuohuttiin.

Opiskelijat toivat löytönsä kaikkien tietoon ja saivat aikaan vuorokauden kestäneen keskustelun symbolismista. Siinä todettiin, että banaaneja on historiallisesti käytetty alentavassa ja halventavassa merkityksessä mustaihoisia alistaessa ja loukatessa.

Yliopiston tilinpitotoimiston päällikkö tuli asiasta keskusteltaessa esiin, ilmoitti laittaneensa banaaninkuoren puuhun ja pyysi anteeksi. Syynä oli ollut se, ettei hän löytänyt lähistöltä roskakoria. Aamiaisella oli ollut tarjolla hedelmiä.

Yliopiston kampuspäällikkö lähetti tapauksen jälkeen kirjeen asiasta yliopiston vastuuhenkilöille. Kirjeen mukaan ”monet yhteisömme jäsenet loukkaantuivat, pelästyvät ja järkyttyivät tapahtuneesta”.

Mustien yhden historiallisen naisopiskelijayhdistyksen puheenjohtaja kertoi nähneensä banaaninkuoren. Hänen mukaansa syntyneen keskustelun sävy oli ”raskas” ja pelissä paljon. Hänen mukaansa ”olimme kaikki aika paranoideja vähän aikaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)