Verkkouutiset

Syyrian presidentti ei ota vastuuta pakolaiskriisistä

Syyrian presidentti Bashar al-Assad katsoo, ettei hän ole vastuussa Syyrian kriisistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Länsimaat itkevät pakolaisien vuoksi yhdellä silmällä samalla, kun toinen silmä tähyää heitä konekiväärin tähtäimen lävitse, Syyrian presidentti Bashar al-Assad toteaa Venäjän valtion omistaman RT:n haastattelussa (alla).

Veristä sisällissotaa jo viiden vuoden ajan käynyttä maat johtava valtionpäämies syyttää Syyrian tilanteesta terrorismia. Hänen mukaansa se on pakolaiskriisinkin takana. Terrorismi ja sen vastainen taistelu toistuu pääteemana myös RT:n toimittajan kysymyksissä.

Siviileihin kohdistuneista iskuista syytetty Bashar al-Assad kutsuu puheita siitä, että ihmiset pakenisivat Syyrian hallinnon joukkoja länsimaiseksi propagandaksi.

– Nuo pakolaiset lähtivät Syyriasta terroristien ja tappamisen takia. Terrorismin seurauksien vuoksi, hän toteaa.

– Kun maassa on terrorismia ja infrastruktuuri tuhotaan, eivät elämisen perusedellytykset täyty. Tämän terrorismin takia monet lähtevät. He haluavat tienata elantonsa jossakin muualla tässä maailmassa.

Bashar al-Assad toteaa toistamiseen lännen ”itkevän” pakolaisten vuoksi. Hänen mukaansa länsi kuitenkin myös tukee terrorismia. Tällä hän viitannee useiden länsimaiden kriisin aikana esittämiin vaatimuksiin siitä, että hänen tulisi luopua vallasta sekä maassa toimiville kapinallisille vaihtelevasti annettuun tukeen.

– Ensin he (länsimaat) sanoivat, että kyse on rauhallisesta kansannoususta, myöhemmin puhuttiin maltillisesta oppositiosta ja nyt sanotaan, että kyse on terrorismista kuten al-Nusrasta ja ISIS-järjestöstä, al-Assad sanoo.

Presidentin mukaan pakolaisia tulee vain lisää niin kauan, kun länsi syyttää hänen hallintoaan kaikesta.

– Jos olette huolissanne (pakolaisista), lakatkaa tukemasta terrorismia.

Bashar al-Assad toteaa Syyrian kokevan suuria menetyksiä sen myötä, kun ihmiset pakenevat maasta. Hänen mukaansa Euroopan tulisi tuntea syyllisyyttä suurista pakolaisvirroista.

– Eurooppalaiset sanovat nyt, että he tuntevat syyllisyyttä, koska he eivät ole antaneet rahaa tai antaneet näiden ihmisten muuttaa maahan laillisesti, minkä vuoksi he lähtivät meren ylitse ja hukkuivat. Olemme surullisia jokaisen viattoman uhrin takia, mutta onko mereen hukkunut uhri meille rakkaampi kuin Syyriassa kuollut, hän kysyy.

Al-Assad toteaa, ettei Euroopan kaksinaismoralismia voida enää hyväksyä.

– Eurooppa on vastuussa, koska se tukee terrorismia. (…) Se kutsuu heitä edelleen maltillisiksi ja kategorisoi heidät ryhmiin, vaikka he kuuluvat kaikki ääriliikkeisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)