Verkkouutiset

Sama mies veti tuplaroolit Venäjän tv-uutisissa – fasistien rahoittaja vai paikallinen mielenosoittaja

Andrei Petk(h)ov on tv-kanavasta riippuen venäläisvastainen ulkomainen liikemies tai venäläinen ukrainalaisten väkivallan uhri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalaissairaalassa ilmeisesti makaavaa yhtä ja samaa miestä on Radio Free Europen mukaan haastateltu Venäjän kahdella eri tv-kanavalla aivan eri rooleissa.

Venäjän valtiollisella NTV-kanavalla Andrei Petkhov kertoo muuttaneensa Saksaan 20 vuotta sitten ja matkustaneensa nyt Ukrainan Mykolaiviin rahoittamaan venäläisten vastaisia mielenosoituksia.

Hän kertoo NTV:lla tuoneensa tarkoitusta varten 500 000 euroa, mutta joutuneensa itse oikeistoradikaalien väkivallan kohteeksi. Hän sanoo olevansa lääkäri, jolla on neljä passia. Nyt hänen jalkansa ja nenänsä ovat murtuneet.

Venäjän valtiollisella Rossija 1 -tv-kanavalla sama mies samassa sairaalassa kertoo kuitenkin toisen tarinan. Hän on paikallinen mykolaivlaismies Andrei Petkov, ilman h-kirjainta, ja hänellä on venäläismielisten mielenosoittajien tunnusnauha sairaalasängyllään.

Rossija 1 kertoo miehen tulleen 7. huhtikuuta torille osoittamaan mieltään Kiovan uusia vallanpitäjiä vastaan. Tällöin radikaalit äkkiä kävivät hänen kimppuunsa, ja nyt mies ei kävele puoleen vuoteen. Jutussa kerrotaan, että Ukrainan viranomaiset lähettivät busseilla radikaaleja hyökkäämään rauhallisten venäläismielisten kimppuun.

Radio Free Europen mielestä Venäjän kolmannenkin valtiollisen tv-kanavan täytyisi vielä uutisoida miehestä, jotta tiedettäisiin kuka hän on.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)