Verkkouutiset

Aftonbladet: EU kieltää makutekstit nuuskarasian kannesta

Ruotsin hallitus aikoo tarkastella EU:n tupakkadirektiiviä, mikä voi johtaa makuaineista kertovien tekstien katoamiseen nuuskarasioista, kertoo Aftonbladet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin lapsi- ja vanhustenhuoltoministerin Maria Larssonin mukaan nuuskarasioiden kannessa ei voi lukea esimerkiksi ”lakritsinuuska” vaan pelkästään ”nuuska”.

Mahdollisista makua antavista lisäaineista pitää hänen mukaansa kertoa jollakin muulla tavalla, esimerkiksi vaikka verkkosivuilla.

Larssoninkin mielestä on hyvä kysymys, mistä ostaja sitten tietää mitä makua ostaa, mutta hänen mukaansa sen kyllä voi julkistaa jollain muulla tavalla.

– Se miten asia järjestetään käytännössä, kuuluu niihin asioihin, joita selvitysmies saa tarkastella, Larsson sanoo Aftonbladetille.

Nuuskan myynti on kielletty EU:ssa, mutta Ruotsille myönnetty tästä pysyvä poikkeuslupa. Nuuska ei myöskään saa viedä maasta muualle EU-alueelle muuten kuin omaan käyttöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)