"Eurooppaan tulossa 15 miljoonaa afrikkalaista"

Eurooppaan on pyrkimässä 15 miljoonaa afrikkalaista talouspakolaista perässä vuoteen 2020 mennessä.

  • LKS 20161213 560; (FILES) This file photo taken on November 03, 2016 shows migrants and refugees on a rubber boat before to be rescued by the ship Topaz Responder run by Maltese NGO Moas and Italian Red Cross off the Libyan coast in the  Mediterranean Sea, on November 3, 2016. At least eight people died and "many" more are missing, feared dead, after the latest migrant boat dramas in the Mediterranean, Italy's coastguard and NGOs said on November 22, 2016. The coastguard said one of its boats had recovered seven bodies and another person had died on a rescue boat operated by Malta-based charity MOAS and the Red Cross.
 LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Andreas Solaro

    Väkeä matkalla Libyasta Eurooppaan viime marraskuussa.

    ()

Saksalaislehti Bild kertoo Itävallan sotilastiedustelun eli Heeres-Nachrichtenamtin arvioivan, että vuoteen 2020 mennessä 15 miljoonaa afrikkalaista etsii parempaa tulevaisuutta Euroopasta.

Itävallan tiedusteluanalyysin mukaan vuoden 2013 ja viime vuoden puolivälin välisenä aikana Afrikasta on tullut EU-alueelle 550 000 afrikkalaista turvapaikanhakijaa. Listan kärjessä ovat eritrealaiset, nigerialaiset ja somalialaiset.

Eritrealaiset ja somalialaiset ovat tulleet Eurooppaan pääasiassa sotaa ja terrorismia pakoon, mutta suurin osa muista on tullut Eurooppaan "taloudellisista syistä".

Itävallan tiedusteluviranomaiset varoittavat, että näiden talouspakolaisten määrä kasvaa huomattavasti vuoteen 2020 mennessä, aina 15 miljoonaan henkilöön. Tämä on seurasta kasvavasta työttömyydestä ja heikoista tulevaisuuden näkymistä lähtömaissa, joita ovat Eritrea, Nigeria, Somalia, Gambia, Mali, Algeria, Sudan, Kongon demokraattinen tasavalta, Guinea ja Senegal.

Heeres-Nachrichtenamtin mukaan näin massiivisen muuton edessä EU:n on muutettava tapaa, jolla se käsittelee ns. talouspakolaisia. Tiedusteluorganisaatio perää tiukempaa EU:n ulkorajojen valvontaa ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden tehokkaampaa palauttamista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.