Verkkouutiset

Feministipuolue erotti 17-vuotiaan pojan, joka puolusti tätä seksististä vitsiä

Abdirahman Mohammed Ahmed sai Ruotsissa potkut feministeistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tapaus alkoi ex-nyrkkeilijä ja tv-julkkis Paolo Roberton yllä olevassa kuvakarusellissa näkyvästä Instagram-postauksesta. Sen meemivitsissä todetaan, että rinnat todistavat miesten pystyvän keskittymään kahteen asiaan yhtä aikaa.

Ruotsin feministipuolue FI:n puheenjohtaja Gudryn Schyman tuomitsi viestin täysin. Schyman sanoi Kanal 5:llä postausta toivottomaksi ja kamalaksi, ”etenkin kun on suuri joukko miehiä jotka nauravat sille”.

Tämän jälkeen 17-vuotias FI:n jäsen Abdirahman Mohammed Ahmed kirjoitti SVT:lle mielipidekirjoituksen. Sen mukaan feministien pitäisi keskittyä tärkeämpiin asioihin kuin Paolo Roberton vitsiin.

Abdirahman sai samana iltana potkut FI:n Unga Feminister -nuorisojärjestöstä, jonka hallituksen sihteeri hän oli.

Hallitus oli kokoontunut ja ilmoitti kirjoitusta yhä puolustaneelle nuorelle, että on parempi kulkea jatkossa eri teitä.

”Esille nostetut näkemykset ovat sellaisia, ettei Unga Feminister voi olla niiden takana”, hallituksen koolle kutsunut Hedda Tingskog totesi.

”Me olemme seksismiä vastaan sen kaikissa muodoissa. Kaikkien on tunnettava itsensä turvalliseksi julkisessa tilassa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)