Verkkouutiset

”Itä-Ukrainassa kidutusta ja teloituksia” – YK syyttää separatisteja hirmuhallinnosta

YK:n ihmisoikeusneuvosto listaa tuoreessa raportissaan useita vakavia syytöksiä Itä-Ukrainan Venäjä-mieleisiä separatisteja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen joukot ja Venäjä-mieliset separatistit taistelevat Itä-Ukrainan herruudesta. YK:n mukaan siviilit kärsivät edelleen separatistien luomasta ”hirmuhallinnosta”.

Aseistautuneet separatistiryhmät ovat vahvistaneet valtaansa kidnappaamalla, vangitsemalla, kiduttamalla ja teloittamalla ihmisiä, selviää YK:n ihmisoikeuskomissaarin maanantaina julkaistusta raportista.

Ukrainan armeija on onnistunut valtaamaan viikonloppuna lisää kaupunkeja separatisteilta. Armeijan kerrotaan myös hajottaneen separatistien hallitseman alueen kahteen ja työntyneen yhä syvemmälle Donetskin ja Luhanskin oblasteihin. Mikäli tiedot separatistien hallitsimien erottamisesta pitävät paikkansa, voi se tarkoittaa, ettei isolla osalla Donetskin alueen taistelijoista ole enää rajayhteyttä Venäjään.

Taistelut asutetuilla alueilla ovat johtaneet lukuisiin siviiliuhreihin. Tuhansia ihmisiä on paennut alueelta. Ihmisoikeusneuvoston mukaan ainakin 1 100 siviiliä on menettänyt henkensä sitten huhtikuun ja 3 400 on loukkaantunut.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillayn mukaan malesialaisen matkustajakoneen alas ampuminen Itä-Ukrainassa voi olla sotarikos ottaen huomioon tämänhetkisen tilanteen.

Ukrainan ja länsimaiden mukaan Venäjä-mieleiset separatistit ampuivat malesialaisen MH17-matkustajakoneen alas Venäjän toimittaman ohjusjärjestelmän avulla 17. heinäkuuta. Kaikki 298 kyydissä ollutta matkustajaa kuolivat. Suurin osa heistä oli hollantilaisia.

Lue myös:

Ukrainan armeija etenee – ”separatistijohtaja Igor Strelkov on paennut”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)