Verkkouutiset

Viranomainen perui kohua herättäneen vaatimuksen poistaa ristit pakolaissuojista

Norjan viranomaiset poistivat pakolaissuojia koskevan vaatimuksen, jonka mukaan rakennuksista on poistettava uskonnolliset symbolit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjan maahanmuuttovirasto ilmoittaa poistaneensa yksityisiä pakolaissuojia koskevan vaatimuksen, jonka mukaan rakennuksista on poistettava uskonnolliset symbolit, kertoo The Local.

Viranomaisten mukaan alkuperäisellä pikaisella vaatimuksella ”uskontoneutraaleista” suojista pyrittiin varmistamaan, että turvapaikanhakijat eivät loukkaannu.

– Viime päivien aikana on esitetty paljon kysymyksiä liittyen Maahanmuuttoviraston sääntöihin turvapaikanhakijoiden majoituksesta. On myös esitetty paljon kysymyksiä siitä, voiko kyseisissä majoitustiloissa olla näkyvillä uskonnollisia symboleja, esimerkiksi kristittyjen tai muslimien symboleja. Maahanmuuttovirasto haluaa korostaa, että tiedossamme ei ole yhtäkään turvapaikanhakijaa, joka olisi pyytänyt symbolien poistamista, selviää Maahanmuuttoviraston tiedotteesta.

Moni turvapaikanhakijoita vastaanottavista paikoista on kristillisen järjestön ylläpitämä. Norjan TV2 uutisoi Kvinesdalissa sijaitsevasta kristillisestä järjestöstä (Troens Bevis), joka ei suostunut Maahanmuuttoviraston alkuperäiseen vaatimukseen uskonnollisten symbolien poistamiseksi.

Suurin osa järjestöistä kuitenkin suostui vaatimuksen toimeenpanoon.

– En usko, että muslimit välittävät rististä, mutta asia on kunnossa ja poistamme sen. Olen ylpeä siitä, että voimme vastaanottaa pakolaisia. Me haluamme auttaa. Me olemme kristittyjä ja toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi, sanoo Fædrelandsvennen-lehden haastattelema Norwegian Mission Societyn johtaja Jelte Smith.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)