Verkkouutiset

Venäläiset sotilaat vakuuttavat pysyvänsä Syyriassa loppuun asti

Syyriassa toimivien venäläisten sotilasneuvonantajien mukaan Venäjän sotilasoperaatio Syyriassa ei kestä kauan. Tutkija on pessimistisempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläissotilaat sanovat France24-televisiokanavan haastattelussa, että “he ovat olleet Syyriassa alusta lähtien ja pysyvät loppuun asti”.

France24 haastatteli venäläissotilaita Syyrian Latakiassa, jonne Venäjä on keskittänyt joukkojaan ja kalustoaan viime kuukausien aikana.

Nimettöminä pysyttelevät venäläiset sotilasneuvonantajat kertoivat, etteivät tiedä, kuinka kauan heidän on pysyttävä Syyriassa. He kuitenkin olettavat, että ei kovin kauan, koska Venäjän operaatio etenee ”erittäin hyvin”.

Venäjän toimia Syyriassa on seurattu erittäin tarkasti, koska länsimaiden ja lukuisten Lähi-idän asiantuntijoiden mukaan Venäjä on kohdistanut ilmaiskujansa muun muassa Yhdysvaltain tukemia kapinallisia vastaan niin kutsutun Islamilaisen valtion sijaan.

Yksi sotilaista kysyy toimittajalta, muistaako hän Venäjän ja Georgian välisen sodan vuodelta 2008. Venäjä tuki Abhasian ja Etelä-Ossetian separatisteja ja miehitti hetken aikaa georgialaisia kyliä.

– Muistatko Ossetian sodan? Tänne lähetettiin samat kenraalit 58. armeijasta. He johtavat sotilasoperaatioita täällä.

Venäjän federaation 58. armeija lähetti joukkoja ja kalustoa Georgian rintamalle vuonna 2008. Ukrainan mukaan sama 58. armeija on lähettänyt korkea-arvoisia upseereita Itä-Ukrainaan tukemaan kapinallisten sotatoimia.

Jos väitteet 58. armeijan läsnäolosta pitävät paikkansa, se saattaa tarkoittaa sitä, että Venäjä suunnittelee pysyvänsä Syyriassa pitkään, arvioi Washington Institute for Near East Policy -tutkimuslaitoksen tukija Anna Borshevskaja.

– Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole strategi. Ei näytä siltä, että hän on miettinyt loppuun saakka interventionsa Syyriaan, Borshevskaja sanoo Foreign Policylle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat

EU tarvitsee talouteen vääntövoimaa

Unionin budjettia pitäisi kasvattaa maltillisesti, jotta turvallisuuteen ja innovaatiokykyyn riittäisi paukkuja. Äänestäjiä tämä ei innosta, Juhana Vartiainen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)