Verkkouutiset

Tässä on Venäjän uusi super-hävittäjä – ”jopa parempi kuin USA:n koneet”

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut uutta viidennen sukupolven hävittäjää ylivoimaiseksi yhdysvaltalaiseen F-22 Raptor -hävittäjään nähden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotilasasiantuntijoiden mukaan Venäjän kehittelemä uusi hävittäjä, joka kykenee piiloutumaan tutkilta häiveteknologian avulla, on suorituskyvyiltään jopa parempi kuin yhdysvaltalaiset hävittäjät. Kehitteillä olevaa venäläishävittäjää on kutsuttu ”superaseeksi”, jonka uskotaan antavan Venäjän ilmavoimille edun muihin verrattuna, kertoo Inquisitr-lehti.

Venäläinen lentokonevalmistaja Suhoi kehittelee TA-50 PAK FA -hävittäjää, jonka on tarkoitus olla toimintakykyinen vuonna 2016. Venäjä kehittelee super-hävittäjää yhdessä Intian kanssa. Projektin kokonaiskustannukset nousevat 20 miljardiin dollariin, josta Intia maksaa 25 prosenttia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut uutta viidennen sukupolven hävittäjää ylivoimaiseksi yhdysvaltalaiseen F-22 Raptor -hävittäjään nähden ohjattavuudella, aseistuksella ja toimintasäteellä mitattuna.

F-22 Raptor – ja F-35 Lightning II -hävittäjät ovat Yhdysvaltain kehittyneimpiä koneita. Yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden mukaan Putinin väite ei ole pelkästään turhaa leuhkimista.

– Minun näkemäni PAK-FA -hävittäjää koskeva analyysi osoittaa mallin olevan hyvin kehittynyt. Se on vähintään yhtä hyvä ja joidenkin mukaan jopa parempi kuin Yhdysvaltain viidennen sukupolven hävittäjät, sanoi National Interest Magazinen haastattelema Yhdysvaltain ilmavoimien tiedustelun entinen johtaja kenraaliluutnantti Dave Deptula.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)