Verkkouutiset

”Venäjä ei voi pestä käsiään lentoturmasta”

Australian pääministeri Tony Abbottin mukaan Venäjä ei voi pestä käsiään malesialaiskoneen onnettomuudesta. Koneessa oli 36 australialaista matkustajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Onnettomuuspaikalla vallitsee edelleen täysi kaaos kolme päivää lentoturman jälkeen. Abbottin mukaan normaalia onnettomuussyytutkintaa ei ole aloitettu ja kertomukset ryöstelyistä ja tutkinnan häiritsemisestä ovat ”törkeitä”.

– Pelkään, että Venäjä puhuu muuta, mutta tosiasiassa jatkaa onnettomuuspaikalla onnettomuustutkinnan häirintää ja ruumiiden epäasiallista kohtelua, sanoi Abbott sunnuntaina The Guardianin mukaan.

Abbott sanoi uskovansa, että vaikka kone putosikin kapinallisten hallinnoimalle alueelle, kaaos ja (uhrien) epäkunnoittava kohtelu olisi voitu välttää, jos Venäjällä olisi ollut poliittista tahtoa.

Abbottin mukaan on hyvin todennäköistä, että Venäjä oli matkustajakoneen alasampumisen takana.

– Venäjän hallinnoima alue, Venäjän tukemat kapinalliset ja melko todennäköisesti Venäjän toimittama ase. Venäjä ei voi pestä käsiään tästä, Abbott sanoi.

Australian lento-onnettomuuden tutkintaryhmä on tällä hetkellä Kiovassa Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon kutsumana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)