Verkkouutiset

Venäjä valmistautuu lähettämään Vladimir Putinin kaartilaisia Syyriaan

Venäjän spekuloidaan lähettävän lisää joukkoja Syyriaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän kansalliskaartin jäseniä perehdytetään Syyriaan lähtöön, kertoo The Moscow Times viitaten Novaya Gazeta-uutissivustoon.

Novaya Gazetan käsiinsä saamissa asevoimien lehtisissä on tavallisia arabiankielisiä sanontoja ja käskyjä, terveys- ja turvallisuusohjeita sekä vinkkejä Isisin vakoojien tunnistamiseksi.

Lehtisiä on jaettu Tshetshenian entisille erikoisjoukkojen sotilaille, jotka kuuluvat nykyään kansalliskaartiin.

Venäjällä muodostettiin viime keväänä kokonaan uusi turvallisuuselin, joka vastaa suoraan maan presidentti Vladimir Putinille. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Kansalliskaartiksi nimetyllä uudella yksiköllä kerrotaan olevan laajat voimankäyttöoikeudet. Kaartista kaavaillaan massiivista. Sen vahvuudeksi saattaa tulla jopa 400 000 miestä.

Julkisuuteen tulleet lehtiset ovat aiheuttaneet spekulaatioita siitä, että Putinin hallinto valmistautuisi lisäämään venäläisjoukkoja Syyriassa.

Venäjä on aiemmin ilmoittanut vähentävänsä joukkojaan Syyriassa. Venäjä tukee Syyrian presidentti Bashar al-Assadia Syyrian sisällissodassa.

Yksi julkisuuteen nousseista esitteistä on kuvioitu Venäjän armeijan logolla. Esitteessä on Venäjä-Arabia-fraasisanakirja, Syyrian ja Lähi-idän kartta ja kuvallinen lista Syyrian armeijan sotilasarvoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)