Verkkouutiset

Suurlähettiläs povaa Rosatomista vientivalttia

Diplomaatti pohtii blogissaan Unkarin-kaupan mahdollisuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen suurlähettiläänä Unkarissa ja Sloveniassa toimiva Petri Tuomi-Nikula arvioi Suomella olevan mahdollisuuksia hyötyä unkarilaisten lähiaikoina toteuttamista hankkeista.

”Suomalaisille Loviisa-, Olkiluoto- ja Hanhikivi -spesialisteille, sadoille alihankkijoille, se tarjoaa suuria mahdollisuuksia. Suomalais-unkarilaisella erityisellä suhteella voi tässä olla oma roolinsa.

Tarjouspyynnöt tekee ja tarjoukset hyväksyy kuitenkin hankkeen toteuttaja Rosatom. Tässä kilpailussa paras ja luotettavin osaaja sekä edullisin hinta ratkaisevat”, Tuomi-Nikula kirjoittaa.

Hänen mukaansa Paksin ydinvoimalasta saattaa olla tulossa Unkarin talouden merkittävin veturihanke useaksi vuodeksi.

Suurlähettiläs muistuttaa ruotsalaisten yrittävän kaupata lisää JAS-hävittäjiä Unkarille – tämän Tuomi-Nikula esittää maan Unkarin politiikan ”top-prioritynä”.

”Suomella se tulisi olla mahdollisimman suuri siivu Paks-alihankinnasta.”

Lisäksi hän näkee maassa mahdollisuuksia Suomen cleantech-sektorille, kun kaupunkien jätteenkäsittelyjärjestelmät ja kaukolämpöinfrastruktuuri tullaan lähivuosina uusimaan.

Lähettiläs muistuttaa yhden puolueen lähes suvereenin valta-aseman vaikuttavan sekä lupamenettelyissä että viranomaiskontakteissa. Valtion lisääntyvä ohjaus onkin hänen mukaansa kiinnostava piirre maassa.

”Se voi olla uhka tai mahdollisuus – toimialasta riippuen.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)