Verkkouutiset

Näin USA vastaa ISIS-uhkaan Irakissa – ”koulutamme pieniä eliittijoukkoja”

Yhdysvallat aloittavat irakilaisten valiojoukkojen kouluttamisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain asevoimat muuttaa strategiaansa taistelussa Islamilaista Valtiota (IS/entinen ISIS) vastaan. Tarkoituksena on kouluttaa pienempi määrä irakilaisia ”valiojoukkoja” sen sijaan, että koko armeija laitettaisiin uusiksi.

Parhaimmillaan Yhdysvaltain ensimmäisen Irakin sodan aikana kouluttamat irakilaiset asevoimat käsittivät yhteensä 400 000 sotilasta. Kun IS-järjestö aloitti etenemisensä Pohjois-Irakissa viime kesäkuussa, korruptoituneiden irakilaisjoukkojen määrä oli kutistunut puoleen huipustaan.

Yhteensä neljä Irakin armeijan divisioonaa ja yksi liittovaltion poliisin divisioona olivat hävinneet, kun IS-jihadistit valtasivat Mosulin kaupungin.

Yhdysvaltain asevoimien komentajat ovat päättäneet olla kouluttamatta ja täydentämättä hävinneitä irakilaisyksiköitä.

Komentajien mukaan tavoitteena on muodostaa yhteensä yhdeksän prikaatia, jotka käsittävät 45 000 kevyen jalkaväen sotilasta. Prikaatien on tarkoitus muodostaa keihäänkärki, joka yhdessä kurdi- ja shiiajoukkojen kanssa horjuttaa IS-järjestön asemaa Irakissa.

– Tarkoituksena on rakentaa parempikuntoinen ja ärhäkämpi irakilaisarmeija, sanoo The Washington Postin haastattelema nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalaisvirkamies.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)