Verkkouutiset

Turkissa menossa valtataistelu?

Pääministerin kerrotaan turhautuneen Erdoganiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin presidentti ja pääministeri ovat ajautumassa eri leireihin. Financial Timesin mukaan käynnissä on jonkinlainen valtataistelu.

FT:n mukaan Turkin vahva presidentti Recep Erdogan ja pääministeri Ahmet Davutoglu pitivät keskiviikkona kriisikokouksen, jonka tarkoituksena oli ratkaista kiistat pääministerin ja presidentin kesken. Kiistat ovat lisänneet spekulaatioita pääministerin eroamisesta.

Davutoglu on FT:n mukaan kyllästynyt Erdoganin yrityksiin rajoittaa pääministerin itsenäisyyttä. Turkin rahamarkkinat odottivat rauhattomina, pääsevätkö miehet keskenään sopuun. Erdogan poimi itse Davutoglun pääministeriksi. He edustavat samaa Turkin valtapuoluetta.

Pääministeri Davutoglu on pärjännyt neuvotteluissa EU:n kanssa hyvin, mutta silti Turkin valtapuolue AK näyttää jakautuneen presidentin ja pääministerin kannattajiin. Davutoglun kerrotaan harkinneen kutsuvansa puoluensa kriisikokoukseen puolustaakseen valtaoikeuksiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)