Verkkouutiset

Venäjää syytetään etnisestä puhdistuksesta sota-alueella

Turkin pääministeri syyttää Venäjää etnisen puhdistuksen yrittämisestä Pohjois-Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlun mukaan Venäjä kohdistaa ilmaiskunsa Syyriassa turkmeeni- ja sunniyhteisöjä vastaan Latakian alueella, kertoo BBC.

– Venäjä yrittää suorittaa etnisen puhdistuksen Latakian pohjoisosissa pakottaakseen turkmeeni- ja sunniväestön ulos alueelta. Turkmeenit ja sunnit eivät ole hyvissä väleissä Syyrian hallinnon kanssa, Davutoğlu sanoi toimittajille keskiviikkona Istanbulissa.

Venäjän ja Turkin välit ovat viilenneet sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen Syyrian rajallaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Britannian pääministeri David Cameronin kanssa ja pyytänyt brittiläisiltä asiantuntijoilta apua alasammutun sotilaskoneen mustan laatikon analysoimisessa.

Turkin mukaan maan F-16 -hävittäjät ampuivat alas venäläisen Su-24 -rynnäkkökoneen 24. marraskuuta, koska kone loukkasi Turkin ilmatilaa. Venäjä kiistää ilmatilan loukkauksen.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopussa. Davutoğlun mukaan Venäjän ilmaiskut vahvistavat Isistä.

Venäjän mukaan iskut kohdistetaan jihadistijärjestö Isisiä vastaan, mutta länsivaltojen ja Syyrian lukuisten oppositioryhmien mukaan Venäjä on iskenyt lähinnä muita presidentti Bashar al-Assadin hallintoa taistelevia oppositioryhmiä vastaan. Venäjä tukee Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkoja Syyrian kriisissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)