Verkkouutiset

Syyrialaisnaiset vetoavat lännen äiteihin: Estäkää tyttäriänne matkustamasta ISIS-morsiamiksi

Tuoreimpien tilastojen mukaan Britanniasta Syyriaan matkustavien tyttöjen ja naisten määrä kasvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyrialaisnaiset ovat julkaisseet vetoomuksen brittiäideille kehottaen heitä ja heidän tyttäriään olemaan matkustamatta Syyriaan.

Viime heinäkuun lukujen perusteella 43 naisen ja tytön uskottiin paenneen Britanniasta sodan piinaamaan Syyriaan heinäkuuta edeltävien kahdentoista kuukauden aikana, kertoo ITV.com.

Britannian terrorismin vastaisen poliisin tuoreimpien lukujen mukaan 56 naista ja tyttöä on ilmoitettu kadonneeksi vuoden 2015 aikana.

Poliisin mukaan ”kaikkien pelätään matkustaneen Syyriaan”.

Poliisi julkaisi tilastojensa ohella lyhyen videon, jolla kolme Syyriasta kotoisin olevaa pakolaisnaista kertoo kotimaansa todellisuudesta.

Naiset ovat myös kirjoittaneet avoimet kirjeet, joissa he kehottavat Britannian äitejä ryhtymään toimiin estääkseen tyttäriään matkustamasta Syyriaan.

– Lapsenne asuvat turvassa, heillä on kouluja ja heillä on mukava elämä sekä kaunis tulevaisuus. Miksi viette heidät Syyriaan, yksi naisista kysyy videolla.

Suur-Lontoon poliisitoimen apulaispoliisipäällikkö Helen Ball on huolestunut tilanteesta.

– Olemme huolissamme tytöistä, nuorista naisista ja perheistä, jotka päättävät matkustaa Syyriaan tietämättä siihen liittyvistä vaaroista ja siitä, että he eivät pysty todennäköisesti koskaan palaamaan kotiin perheidensä luo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)