Tiukka viesti Afganistanille: Pakolaisvirta kuriin tai avustus loppuu

Saksan sisäministerin mukaan maan tarjoama turvallisuuskoulutus Afganistanille jatkuu vain siinä tapauksessa, että afganistanilaispakolaisten virta Saksaan loppuu.

  • LKS 20160106 German Interior Minister Thomas de Maiziere addresses a news conference in Berlin on January 6, 2016 to present the annual report on immigration. / AFP / TOBIAS SCHWARZ - LEHTIKUVA / AFP

    Saksan sisäministeri Thomas de Maizière.

    ()

Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren mukaan maan hallitus on päättänyt, että saksalaiset poliisit ja sotilaat pysyvät Afganistanissa ”niin kauan kuin turvallisuustilanne sitä vaatii”, kertoo N-tv.

– Koska jäämme tänne, me haluamme myös, että afganistanilaiset pysyvät kotimaassaan eivätkä lähde pois, Maizière sanoi vieraillessaan Mazar-i-Sharifissa sijaitsevassa poliisien koulutuskeskuksessa.

Saksa aloitti vuonna 2002 afganistanilaispoliisien kouluttamisen. Saksa on myös rakentanut useita koulutuskeskuksia.

Maizièren mukaan monet saksalaiset ihmettelevät, miksi afganistanilaiset tulevat Saksaan saadakseen turvapaikan, kun Saksa tarjoaa turvallisuusapua Afganistanille.

– Me pysymme täällä niin kauan kuin tarve vaatii. Mutta me odotamme myös, että Afganistanin kansa pysyy täällä.

– Haluamme, että pakolaisvirta pysäytetään.

Saksassa rekisteröitiin viime vuonna yli 150 000 Afganistanista tullutta turvapaikanhakijaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.