Verkkouutiset

Täällä romanikerjäläisten on hyvä olla – ”ystävällisiä ihmisiä eikä poliisi pistä putkaan”

Romanikerjäläisten arvioidaan hakeutuvan yhä useammin Ruotsiin, koska asenneilmapiiri kerjäystä kohtaan on sallivampi kuin monissa muissa Euroopan maissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsissa on huomattavasti enemmän kerjäläisiä kuin SVT:n selvityksessä laskettu noin 4000 henkilöä, arvioi romanikerjäläisiä auttavan Crossroads-keskuksen toiminnanjohtaja Arto Moksunen.

Ruotsissa on Romaniasta ja Bulgariasta tulleita romanikerjäläisiä tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Arto Moksunen arvioi, että kerjäläisten lukumäärä on todennäköisesti suurempi ainakin kevätkuukausina.

– Kerjäläiset etsivät uusia paikkoja pienistä kaupungeista, joissa kilpailu ihmisten avusta ei ole yhtä kovaa kuin suurkaupungeissa. Ihmiset soittavat eri puolilta Ruotsia. Olen saanut puheluita Trelleborgista Kiirunaan. Viranomaiset ja yksityishenkilöt soittavat ja kysyvät neuvoa, kertoo Sveriges Televisionin haastattelema Moksunen.

Ruotsissa on Moksusen mukaan sallivampi asenneilmapiiri kerjäystä kohtaan kuin monissa muissa Euroopan maissa. Siksi romanikerjäläiset hakeutuvat hänen mukaansa yhä useammin Ruotsiin.

– Tilanne on oikeastaan jo liukumassa siihen. Jos ajatellaan maita, joissa sääntöjä on jo kiristetty, niin siellä ei ole kannattavaa kerjätä. Tukholmassa on hyvä olla. Ihmiset ovat ystävällisiä, poliisi ei pistä putkaan, eikä kukaan huijaa, Moksunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)