Verkkouutiset

Poliisien raju kannanotto: Emme pysty suojelemaan Ruotsia terroristeilta

Moni ruotsalaispoliisi pitää varuste- ja koulutustasoaan puutteellisena terroristien torjuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni ruotsalaispoliisi katsoo, että heillä ei ole tarpeellisia suojavarusteita, aseita eikä koulutusta pysäyttääkseen terroristeja, jos Ruotsiin tehtäisiin terrori-isku, kertoo The Local.

Pariisin terrori-iskut ovat edelleen tuoreessa muistissa.

Poliisit kuvailevat uutistoimisto Sirenin käsiinsä saamissa poliisin tapahtumaraporteissa, kuinka he joutuvat suorittamaan tehtäviä alueilla, joilla terrorihyökkäyksen uhka on todellinen.

Raportit on kirjoitettu sen jälkeen, kun Ruotsin suojelupoliisi Säpo nosti terroriuhkatasoa kolmesta neljään. Uhkataulukko on viisiasteinen.

Säpo pidätti 22-vuotiaan terroristiepäillyn viime viikolla. Mies kuitenkin vapautettiin sunnuntaina, eikä häntä enää epäillä rikoksesta.

Ruotsissa on sattunut ainoastaan yksi terroristihyökkäys; itsemurhapommittaja epäonnistui hyökkäyksessään vilkkaalla ostoskadulla vuonna 2010 ennen joulua tappaen ainoastaan itsensä.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi viime viikolla, että Ruotsi on ollut naiivi suhteessaan ulkoisiin uhkiin.

Säpo kertoi viime kuussa, että noin 300 Ruotsin kansalaisen uskotaan matkustaneen Syyriaan ja Irakiin taistelemaan ääri-islamilaisten ryhmien kanssa.

Säpo pelkää, että osa heistä saattaa palata tehdäkseen hyökkäyksen Ruotsia vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)