Verkkouutiset

Kolme neljästä haluaa asepalveluksen takaisin Ruotsissa

Valtaosa ruotsalaisista haluaa palauttaa asevelvollisuuden, jonka pitäisi koskea sekä miehiä että naisia, selviää tuoreesta mielipidemittauksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Dagens Nyheterin tilaaman mielipidemittauksen mukaan 72 prosenttia ruotsalaisista kannattaa asevelvollisuuden palauttamista. Vain kuusitoista prosenttia vastanneista katsoi, että asevelvollisuuden palauttaminen olisi huono idea.

Ruotsi lakkautti asevelvollisuuden vuonna 2010. Ruotsin hallitus päätti syksyllä selvittää, voidaanko asevelvollisuus palauttaa.

DN:n mukaan Ruotsin vapaaehtoisuuteen perustuvat puolustusvoimat kärsii henkilöstöpulasta. Ruotsilta puuttuu noin 7 500 sotilasta, merimiestä ja upseeria.

– On mahdollista, että moni näkee asevelvollisuuden ratkaisuna puolustusvoimien henkilöstöpulaan, sanoo mielipidemittauksen tehneen Ipsos-tutkimuslaitoksen johtaja David Ahlin.

Yhteensä 87 prosenttia 1 231 vastaajasta oli sitä mieltä, että asevelvollisuuden pitäisi olla pakollinen sekä miehille että naisille.

– Tänä päivänä pidetään ilmeisesti selvänä, että sekä miesten ja naisten pitäisi suorittaa asepalvelus. On harvinaista, että on olemassa tällainen yksimielisyys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)