Verkkouutiset

Der Spiegel: Olli Rehn suunnittelee jättiapua Ukrainalle ohi parlamentin

Der Spiegelin saamien tietojen mukaan EU:n talouskomissaari Olli Rehn suunnittelee Ukrainalle myönnettävää suurta taloudellista apupakettia ilman parlamentin suostumusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU suunnittelee myöntävänsä Ukrainalle selvästi enemmän taloudellista apua kuin aiemmin on kaavailtu, jotta Ukrainan tilanne saataisiin vakautettua, kertoo Der Spiegel.

EU:n talouskomissaari Olli Rehn suunnittelee kasvattavansa aiempaa 600 miljoonan euron apupakettia jopa miljardiin euroon, jotta Ukraina välttäisi kansallisen konkurssin.

Jotkin EU-maat ovat ilmoittaneet itsenäisesti olevansa valmiita avustamaan Ukrainaa omista budjeteistaan. Siten apupaketti voisi kohota jopa neljään miljardiin euroon.

Tämä on lähellä sitä summaa, jonka Ukraina on ilmoittanut lyhyen välin rahoitustarpeekseen. Jotta rahat olisivat nopeasti käytettävissä, Rehnin virkamiehet suunnittelevat päätöksen tekemistä ohi parlamenttikäsittelyn.

Tämä on mahdollista Euroopan unionin toimintaa koskevan sopimuksen sisältämän artikla 213 mukaan, jos nopea taloudellinen apu on tarpeen maan tilanteesta johtuen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)