Verkkouutiset

Onko tässä ISIS:n seuraava kohde? – Ranska lähetti erikoisjoukkoja asemiin

Ranskalaiset poliisit ja sotilaat vartioivat satamia Pohjois-Ranskassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranska on lähettänyt raskaasti aseistettuja poliiseita ja sotilaita vartioimaan satamia. Viranomaiset pelkäävät Isis-jihadistien pyrkivän nousemaan Britanniaan suuntaaville aluksille, kertoo Daily Mail.

Satamiin on lähetetty myös erikoisjoukkoja. Tiedustelupalvelut ovat varoittaneet Britanniaan kulkevien alusten olevan vaarassa.

Ranskaan matkustavia autoilijoita on kehotettu varautumaan ruuhkiin saapuessaan kanaalin yli Ranskan satamiin.

Viikonlopun odotetaan olevan erittäin vilkas, kun lomalta palaavat ja lomalle lähtevät ihmiset liikennöivät kanaalin yli.

Tiedustelupalvelut ovat varoittaneet kasvaneesta terroriuhasta Englannin kanaalin molemmin puolin Nizzan kuorma-autohyökkäyksen ja Normandian kirkkoiskun jälkeen.

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi lisäävänsä aseellisia turvatoimia liikenteen solmukohdissa.

Britannian viranomaisten kerrotaan hämmästyneen Calaisin sataman lisääntyneistä turvatoimista.

– Poliisin ja sotilaiden läsnäolo Calaisin lähellä on erittäin hälyttävää eikä se kuulu millään tavalla rutiinitoimenpiteisiin, sanoo brittiläinen turvallisuuslähde.

– He ovat ilmeisesti kohottaneet hälytystilaansa, koska he pelkäävät jihadistien nousevan Britanniaan kulkeviin laivoihin ja teloittavan ihmisiä.

Tiedustelulähteen mukaan on myös mahdollista, että Isisille on kerrottu turvallisuustoimenpiteiden olleen aikaisemmin löysiä ja siksi jihadistit uskovat saavansa terroristejaan Britanniaan laivalla.

Britannian merivoimien SBS-erikoisjoukon (Special Boat Service) kerrotaan harjoitelleen laivakaappareiden torjumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)