Verkkouutiset

”Venäjä valmistautuu intensiivisesti uuteen sotaretkeen”

Sotilasanalyytikon mielestä Vladimir Putin pyrkii aiheuttamaan Ukrainan armeijalle taktisia tappioita toivoen sen johtavan poliittiseen vaihdokseen Kiovassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin aloittaa todennäköisesti laajemman hyökkäyksen Ukrainaa vastaan lähitulevaisuudessa, arvioi Venäjän johdon kriitikkona tunnettu sotilasanalyytikko Pavel Felgengauer.

Felgengauerin mukaan presidentti Putin on pyrkinyt pakottamaan ukrainalaiset omatoimiseen hallinnonvaihdokseen Krimille ja Itä-Ukrainaan suorittamilla interventioillaan. Hallintoa ei kuitenkaan ole vaihdettu.

Felgengauer katsoo, että presidentti Putinilla on pakottava syy jatkaa etenemistään Ukrainassa.

”Jos hän ei toimi näin, hän voi törmätä erittäin vakaviin ongelmiin Venäjällä. Ja tämä voi johtaa hallinnonvaihdokseen Kiovan sijasta Moskovassa”, Felgengauer kirjoittaa nv.ua-uutissivuston julkaisemassa kirjoituksessa.

Hänen mukaansa Itä-Ukrainan tilanne voi teoriassa kehittyä vakaaksi jäätyneeksi konfliktiksi, mutta se on epätodennäköistä.

”Moskova ei voi hyväksyä Ukrainan tilanteen kehittymistä tähän suuntaan poliittisista, strategisista, taktisista ja taloudellisista syistä”.

Tämän vuoksi Felgengauer arvioi Venäjän jatkavan sotilaallista painostustaan.

”Venäjä jatkaa hyökkäystään heti, kun se on saanut viimeisteltyä kaikki valmistelunsa. Venäjä valmistautuu tällä hetkellä intensiivisesti kesällä tapahtuvaan sotaretkeen, jossa käytetään paikallisia separatisteja ja mahdollisesti myös venäläisiä yksiköitä.”

”Kesällä tapahtuvan sotaretken mahdollisuus on erittäin suuri”, Pavel Felgengauer toteaa Window on Eurasia -sivuston englanninkielisessä käännöksessä.

Felgengauerin mukaan Ukrainan hallintoa ja länttä vastaan suunnattu propagandakampanja Venäjällä on kiihtynyt samaan aikaan, kun epävakaa tulitauko Itä-Ukrainassa jatkuu.

”Propagandakampanjan suunnan muuttaminen saattaisi johtaa protestiliikkeen aktivoitumiseen Venäjällä maan kulkiessa kohti vaaleja.”

”Putin törmäisi vakaviin ongelmiin, jos hän päättäisi jäädyttää Itä-Ukrainan tilanteen. Se saattaisi johtaa hallinnonvaihdokseen Moskovassa.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)