Verkkouutiset

Heidät palkittiin salaa Krimin miehityksestä: jengiläisiä, rikollisia, prätkämiehiä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on palkinnut valtiollisilla ansiomerkeillä yli 300 entistä vankia, huligaania ja aseistettua moottoripyöräjengiläistä, jotka auttoivat Krimin valtaamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rikollisten palkitsemiselle ei ole ilmeisesti toivottu suurempaa julkisuutta. Hallinnollinen päätös No. 269, joka sisältää ansiomerkkien saajien nimet, on jätetty julkaisematta Venäjän presidentin virallisilla nettisivuilla.

Päätöksen 268 jälkeen tulee päätös 270. Presidentin kanslia kertoi venäläiselle sanomalehdelle Vedomostille, että päätös No. 269 ”ei ole julkinen”.

Suuri osa ansiomerkkien saajista oli tunnettuja mediajohtajia ja journalisteja, jotka kaunistelivat julkisuudessa Krimin valtaamisprosessia Ukrainalta Venäjälle mieleiseksi.

Venäjän liberaalin opposition lehti Novaja Gazeta julkaisi vastikään listan pimentoon jääneistä ansiomerkillä palkituista. Mukana on jalkapallohuligaaneja, aseistettuja moottoripyöräilijöitä, kovan linjan nationalisteja ja tuomittuja rikollisia. Teoiksi kerrotaan muun muassa pahoinpitelyjä, hyökkäyksiä ortodoksikirkkoon, kavalluksia, virkarikoksia ja koruvarkauksia.

Todisteeksi lehti esitti kopioita ansiomerkkitodistuksista ja kuvia palkitsemistilaisuuksista. Palkittujen joukossa olivat muun muassa nationalistisen moottoripyöräkerhon tunnettu jäsen, valkovenäläinen hallintorakennusten valtaamisessa auttanut henkilö, Afganistanin sodan tiedustelu-upseeri ja ison puolueen virkailija.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)