Verkkouutiset

Ukrainan Poroshenko HS:lle: Putin voi hyökätä Suomeen

Ukrainan presidentti on lähettänyt suorasanaiset terveiset suomalaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kun puhumme taisteluista idässä, emme puhu vain taistelusta Ukrainan itsenäisyyden, itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden puolesta”, Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sanoo Helsingin Sanomien erikoishaastattelussa.

Poroshenko sanoo väitteen Ukrainan sisäisestä konfliktista olevan vain Venäjän propagandaa.

”Tämän ongelman ratkaisemiseen tarvitaan vain kaksi asiaa: vieraiden joukkojen vetäminen alueeltani ja [Ukrainan ja Venäjän välisen] rajan sulkeminen”, presidentti sanoo.

Hän kommentoi myös maansa talousongelmia ja niistä kummunnutta tyytymättömyyttä.

”25 prosenttia teollisuustuotannostamme on miehitetyllä alueella”, Poroshenko muistuttaa.

Mukatshevessa tapahtuneeseen Oikean Sektorin järjestämään ampumavälikohtaukseen hän toteaa kyseessä olleen rikolliset, jotka käyttivät poliittista ”brändiä”. Hänen mukaansa radikaalitkin puolueet on hyväksyttävä, mutta väkivallan monopolin pitää olla valtiolla.

Poroshenko sanoo, ettei taistelua käydä vain itärintamalla vaan kaikkialla maassa epävakautta haluavia voimia vastaan. Idässä puolestaan käydään hänen mukaansa taistelua koko Euroopan demokratian, vapauden ja turvallisuuden puolustamisesta.

”Voiko hän [Venäjän presidentti Vladimir Putin] hyökätä myös Suomeen? Voi. Ja Suomi tietää sen”, presidentti lähettää terveisensä suomalaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)