Verkkouutiset

Pohjois-Korea käynyt kauppaa jihadistiryhmien kanssa, etsii keinoja kostaa USA:lle

Pakotteiden kuristaman Pohjois-Korean pelätään myyvän entistä enemmän aseita Isisin ja al-Qaidan kaltaisille terroristijärjestöille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea on käynyt asekauppaa jihadistiryhmien kanssa miljoonien puntien edestä, selviää ääri-islamismiin erikoistuneen Clarion-järjestön raportista.

– Asekauppojen odotetaan kasvavan, kun pakotteet pakottavat Pohjois-Korean etsimään lisää tuloja ja keinoja kostaa Yhdysvalloille ja sen liittolaisille, raportissa todetaan.

– Pohjois-Korea myy mielellään aseita islamisteille, eikä se ole jihadistien kohde. Siksi ei olisi yllättävää, jos Pohjois-Korea myisi suoraan aseita ja asiantuntemusta Isisin ja al-Qaidan kaltaisille ryhmille.

Pohjois-Korean ydin- ja ohjuskokeet ovat aiheuttaneet suurta huolta lännessä, ja USA on vaatinut maata lopettamaan kokeet.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi elokuun alussa yksimielisesti Yhdysvaltojen luonnosteleman päätöslauselman Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korealle asetettiin muun muassa tiettyjen tuotteiden vientikielto, joka diplomaattilähteen arvion mukaan haukkaa merkittävän osan maan vientituloista.

Daily Starin mukaan Pohjois-Korea on käynyt asekauppaa myös Hamasin ja Hizbollahin kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)