Verkkouutiset

Unkarin pääministeri haluaa ravistautua irti liberaalista demokratiasta – mallia Venäjästä

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin mielestä liberaalien demokratioiden aika on ohi. Sen sijaan hän ottaisi mallia Venäjästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministerin viime lauantaina pitämä puhe on saanut Unkarin opposition suunniltaan. Opposition mielestä puhe tarkoittaa sodanjulistusta demokratialle ja Unkarin muuttumista Vladimir Putinin Venäjän kaltaiseksi autokratiaksi.

– Sellaisten poliittisten järjestelmien ymmärtäminen, jotka eivät ole läntisiä, eivät liberaaleja demokratioita ja joissakin tapauksissa eivät edes demokratioita, mutta menestyvät kuitenkin valtioina, on tärkeimpiä kysymyksiä näinä päivinä, Viktor Orbán sanoi viime lauantaina Romanian Baile Tusnadissa pitämässään puheessa.

– Ravistautumalla irti näistä yleisesti hyväksytyistä dogmeista ja ideologioista, valikoimme ja rakennamme uudenlaisen unkarilaisen valtion, joka voi tehdä yhteisöstämme menestyksekkään vuosikymmeniksi globaalissa kilvassa, Orbán sanoi.

Esimerkeiksi menestyvistä epäliberaaleista maista Orbán mainitsi Singaporen, Kiinan, Intian, Venäjän ja Turkin.

Hän sanoi haluavansa luoda Unkarista ”työyhteiskunnan”, joka kunnioittaa kristillisiä arvoja ja ihmisoikeuksia, mutta ei ole liberaali.

Órbanin Fidesz-puolue sai huhtikuun parlamenttivaaleissa toistamiseen kahden kolmasosan enemmistön maan parlamenttiin. Baile Tusnaudin puhe on tulkittu Órbanin poliittiseksi linjapuheeksi uudelle pääministerikaudelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)