Verkkouutiset

Angela Merkel pakolaiskriisistä: Muun Euroopan toiminta ei ole hyväksyttävää

Saksa vaatii solidaarisuutta muilta EU-mailta ja reilua turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten jakoa jäsenmaiden kesken.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksa varoittaa Itä-Euroopan maita vakavista seurauksista, jos maat eivät ala ottaa enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita vastaan, kertoo Politico.

Saksan hallitus on turhautunut siihen, että naapurimaat eivät suostu lievittämään käynnissä olevaa pakolaiskriisiä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja varaliittokansleri Sigmar Gabriel painottivat tiedotustilaisuudessa, että muun Euroopan ja erityisesti Itä-Euroopan maiden pitää tehdä enemmän kriisin lievittämiseksi.

Kaksikon mukaan muu Eurooppa ei voi olettaa Saksan, Itävallan ja Ruotsin ottavan kolmistaan vastuuta kaikista pakolaisista.

– Itä-Eurooppa nauttii eniten avoimien rajojen tarjoamasta taloudellisesta hyödystä. On Saksan etujen mukaista pitää rajat avoimina, mutta kaikkien pitää olla tietoisia siitä, että jos pakolaistaakka keskitetään näiden kolmen maan niskoille, niin keskustelu saa uuden suunnan, Gabriel totesi.

Merkel oli Gabrielin kanssa samoilla linjoilla.

– Jotkin maat väittävät, että tällä tilanteella ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan. Se ei ole hyväksyttävää, Merkel jylisi.

Lehden mukaan Saksa näyttää hiljalleen menettävän kärsivällisyytensä EU-kumppaneihinsa, koska nämä ovat vastahakoisia ottamaan enemmän vastuuta kriisin hoitamisessa.

Saksa arvioi ottavansa tänä vuonna jopa 800 000 pakolaista ja turvapaikanhakijaa vastaan. Saksan hallitus laittaa kaikkiaan kuusi miljardia euroa pakolaiskriisin lievittämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)